33 Nostalgiske bilder

Mine malerier formidler letthet og farger, hverdagslige stemninger og gode ferieminner. Dersom publikum føler seg hensatt til en annen tid, er målet mitt oppnådd. Flere av mine arbeider kan studeres nærmere på Facebookside «Nostalgiske bilder» , og på Instagram janecke hagevik

klikk på lenken:

http://www.facebook.com/pg/nostalgiskebilder/photos/?tab=album&album_id=2404631953096643

Skrevet i Kunstprosjekter | Merket med , , , | Legg igjen en kommentar

NRK programmet «I gode og onde dager»

Jeg ble kontaktet av en journalist i NRK for å delta i et program om frieri og ekteskap i Norge. Opptakene ble gjort  i NRK`s kostymelager og hjemme hos meg. I programmet forteller jeg om min egen «frierihistorie», og det jeg visste om mor, mormor og oldemors historier. På kostymelageret hadde de funnet fram kjoler som liknet mine formødres brudestas, og jeg hadde gamle bilder å vise fram. Å lage innslaget tok en hel dag, det var både morsomt og litt slitsomt å være «skuespiller». Programmet finnes på NRK  under tittelen «I gode og onde dager» Jeg er med i program 2. Anbefaler gjerne å se alle delene dersom du er interessert i ekteskapets og frieriets historie i Norge.

https://tv.nrk.no/serie/i-gode-og-onde-dager

 

Oldemor Kristi og hennes ti år yngre Kristoffer. Hun i fanabunad, han i uniform.
Før opptak i NRK. Slik så brudekjolene til mine formødre ut. Fantastisk bra jobbet av folka på kostymelageret å finne kjoler som var så sammenfallende med originalene.
Jeg var ingen hvit brud eller opptatt av brudestas. For en ekte 68-er var det ikke helt uvanlig å gifte seg i lunsjpausen – i mammakjole!
Kostymelageret i NRK og kaffepause før opptak. Jeg var kjempenervøs
Et skjebnemøte. Morfar og mormor møter ved en tilfeldighet sin framtidige svigersønn (min far i midten) . Lite ante de at han senere skulle gifte seg med datteren deres.
Skrevet i Sannheten om mor | Merket med , | Legg igjen en kommentar

Artikkel publisert i Visjon 2014

Mor og datter – en spesiell forbindelse

Janecke Hagevik har intervjuet 23 døtre fra 26 til 90 år, om forholdet deres til mor. Men boken «Sannheten om mor» gir hun oss innblikk hvordan det er å være mors datter, på godt og vondt. Mors påvirkningskraft er tilstede hele livet! mener Janecke. Les videre

Skrevet i Sannheten om mor | Legg igjen en kommentar

En bokanmeldelse

Anmeldelse av boka. Av Birgitte Bye

Jforsideeg har akkurat lest boken «Sannheten om mor». Først hørte jeg et foredrag av forfatteren og deretter leste jeg boken. Boken er delt opp i 25 historier. Det er en meget interessant bok. Først og fremst fordi den gir et nyansert bilde av mor. Myten om mor er jo at hun er betingelsesløs i sin kjærlighet til barnet. Hagevik viser oss at det finnes forskjellige type mødre og det er mange gråsoner i relasjonen mellom mor og datter. Undertegnede bet seg merke i historien som heter «Pappas jente». I denne relasjonen
mellom mor og datter oppstår det sjalusi. Det kan blant annet føre til at barnet blir avvist av mor. Det er mange sterke historier i boken, men det som undertegnede liker aller beste med boken, er forfatterens fokus på forsoning. De fleste døtre forsoner seg med sine mødre i løpet av livet, og med forsoningen blir vi klokere. Mor er et menneske med sterke og svake sider, og hun gjør det beste hun kan ut fra sine forutsetninger.

Skrevet i Sannheten om mor | Legg igjen en kommentar

Illustrasjoner av Jette Andersen

Jeg ble tipset om å se på maleriene til

Boka er gjennomillustrert av Jette Andersen.  Hun er en dansk billedkunstner bosatt i Sverige. Hun arbeidet lenge med samme tema som meg, og jeg falt øyeblikkelig for hennes bilder. Forsidebildet viser slektens gang, den røde tråden,  den gamle og den nye tid. 

Skrevet i Sannheten om mor | Legg igjen en kommentar