En bokanmeldelse

Anmeldelse av boka. Av Birgitte Bye

Jforsideeg har akkurat lest boken «Sannheten om mor». Først hørte jeg et foredrag av forfatteren og deretter leste jeg boken. Boken er delt opp i 25 historier. Det er en meget interessant bok. Først og fremst fordi den gir et nyansert bilde av mor. Myten om mor er jo at hun er betingelsesløs i sin kjærlighet til barnet. Hagevik viser oss at det finnes forskjellige type mødre og det er mange gråsoner i relasjonen mellom mor og datter. Undertegnede bet seg merke i historien som heter «Pappas jente». I denne relasjonen
mellom mor og datter oppstår det sjalusi. Det kan blant annet føre til at barnet blir avvist av mor. Det er mange sterke historier i boken, men det som undertegnede liker aller beste med boken, er forfatterens fokus på forsoning. De fleste døtre forsoner seg med sine mødre i løpet av livet, og med forsoningen blir vi klokere. Mor er et menneske med sterke og svake sider, og hun gjør det beste hun kan ut fra sine forutsetninger.

Dette innlegget ble publisert i Sannheten om mor. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.