NRK programmet «I gode og onde dager»

Jeg ble kontaktet av en journalist i NRK for å delta i et program om frieri og ekteskap i Norge. Opptakene ble gjort  i NRK`s kostymelager og hjemme hos meg. I programmet forteller jeg om min egen «frierihistorie», og det jeg visste om mor, mormor og oldemors historier. På kostymelageret hadde de funnet fram kjoler som liknet mine formødres brudestas, og jeg hadde gamle bilder å vise fram. Å lage innslaget tok en hel dag, det var både morsomt og litt slitsomt å være «skuespiller». Programmet finnes på NRK  under tittelen «I gode og onde dager» Jeg er med i program 2. Anbefaler gjerne å se alle delene dersom du er interessert i ekteskapets og frieriets historie i Norge.

https://tv.nrk.no/serie/i-gode-og-onde-dager

 

Oldemor Kristi og hennes ti år yngre Kristoffer. Hun i fanabunad, han i uniform.
Før opptak i NRK. Slik så brudekjolene til mine formødre ut. Fantastisk bra jobbet av folka på kostymelageret å finne kjoler som var så sammenfallende med originalene.
Jeg var ingen hvit brud eller opptatt av brudestas. For en ekte 68-er var det ikke helt uvanlig å gifte seg i lunsjpausen – i mammakjole!
Kostymelageret i NRK og kaffepause før opptak. Jeg var kjempenervøs
Et skjebnemøte. Morfar og mormor møter ved en tilfeldighet sin framtidige svigersønn (min far i midten) . Lite ante de at han senere skulle gifte seg med datteren deres.
Dette innlegget ble publisert i Sannheten om mor og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.